G A L E R I E  &  A T E L I E R S

G A L E R I E  &  A T E L I E R S

MARION MURMAN

Deze beeldend kunstenares, keramiste, is geboren op de kleigronden van Geldermalsen, een gezellig dorp gelegen aan de mooiste rivier van Nederland, de Linge. Het kunstenaars bloed loopt als een rode draad door haar familie. Marion kan niet zonder het werken met haar handen in de klei om een kunstwerk te creëren. Het bezig zijn met klei blijft haar inspireren.

Haar werk stookt Marion in een Raku oven, dit is een, van oorsprong Japanse stooktechniek waarbij het glazuur van een werkstuk craqueleert. Op alle delen waar geen glazuur zit brandt de rook zich vast in het werk, dit zorgt voor een prachtig eind resultaat.

 

Marion: "Het gevecht met de 4 elementen water, vuur, aarde en lucht is een intensief werkje, zo ben ik van het begin tot het einde bij het maakproces betrokken. Naast de raku gestookte werken (veelal vrouwen en dieren), werk ik graag met verschillende kleisoorten en andere technieken."

Nog steeds verbaast Marion zich erover: "Dat wat in mijn hoofd zit mijn handen kunnen maken! Waanzinnig vind ik dat! Met vallen en opstaan heb ik het vak geleerd. Ik woon nog steeds in de boerderij van mijn overgrootouders, waar ik ben geboren en getogen: hier is niet alleen mijn atelier gevestigd, maar ook ons interieurbouw bedrijf, een gezellige B&B en sinds begin 2021 ook de Kunstverdieping.

 

De Kunstverdieping is meer dan een galerie, ik zie het als een 'creatief centrum' waar iedereen langs kan komen om van kunst te genieten, zonder poeha. Hiermee komt een lang gekoesterde droom uit!"

www.murmanart.nl

Contact

DE KUNSTVERDIEPING

G A L E R I E   &   A T E L I E R S 

MOLENWEG 3 | 4191AP | GELDERMALSEN | +31622987411 (Merel ) +31637356142 (Marion)

GRATIS PARKEREN OP EIGEN TERREIN