G A L E R I E  &  A T E L I E R S

G A L E R I E  &  A T E L I E R S

JOSE VAN DEN HELDER - VAN OUDENALLEN

Natuur en portretschilder

José van den Helder- van Oudenallen is natuur- en portretschilder. Zij woont en werkt in Nieuwkoop, midden in het Groene Hart. Licht is voor haar één van de belangrijkste tools waarmee zij een schilderij tot leven brengt. Het licht op het Hollandse landschap vindt zij onveranderd mooi en is voor haar een onuitputtelijke bron van mogelijkheden en inspiratie. 

 

De kunst is ontroering voor José: "Het is die verrukkelijke natuur die me steeds weer in de opperste stemming brengt om te schilderen en daar ben ik dankbaar voor. Het landschap in de lente met het frisse groen en in de herfst met al zijn kleuren, zorgen ervoor dat ik de kwasten telkens weer oppak.

 

Als het gaat sneeuwen gaat m'n schilderhart wederom sneller kloppen. Bij voorkeur schilder ik direct naar waarneming: 'en plein air'. Als ik midden in de natuur sta te schilderen en de sfeer en de kleuren kan overbrengen op het doek, dan is dat pure magie voor mij. Een schilderij aan de muur van de natuur heeft iets sprankelends. Het voelt alsof je zelf in de natuur bent als je naar het schilderij kijkt."

 

Portret

Bij een portret in opdracht is José op zoek naar het karakter van degene die zij schildert. Behalve herkenbaarheid zeggen ook een blik en een houding alles over de persoon. Kwetsbaarheid, vastberadenheid, een ondeugende blik zijn dingen die haar opvallen en vaak ook ontroeren.

Dat zie je terug in haar portretten.

 

José: "Met een losse toets breng ik een portret tot leven en daar heb ik al veel mensen blij mee mogen maken. Een portret als tijdloos schilderij dat generatie na generatie blijft boeien wordt uitgevoerd in olieverf of acrylverf. Een portrettekening in houtskool, potlood of aquarelverf is ook mogelijk."

Contact

DE KUNSTVERDIEPING

G A L E R I E   &   A T E L I E R S 

MOLENWEG 3 | 4191AP | GELDERMALSEN | +31622987411 (Merel ) +31637356142 (Marion)

GRATIS PARKEREN OP EIGEN TERREIN