G A L E R I E  &  A T E L I E R S

G A L E R I E  &  A T E L I E R S

JOSEPHINE MURMAN

Haar passie voor jacht en natuur brengen Josephine tot het maken van sculpturen van voornamelijk jachtwild. De manier van bewegen en de specifieke kenmerken van de verschillende soorten inspireren haar enorm. Josephine is autodidact en heeft het niet van een vreemde: haar vader Marius Murman was ook altijd bezig met vormen, hij dacht in lijnen en was zeer artistiek.

 

Josephine: "Mijn inspiratie komt vanzelf. Ik kijk graag naar dieren; hoe ze bewegen, leven en jagen. Een idee voor een nieuw ontwerp is dan zo geboren! Zo ben ik graag bezig met het prepareren van botten en schedels. Deze ervaring, gecombineerd met mijn werk bij Bronsgieterij Stijlaart in Tiel, zorgen ervoor dat ik ook de juiste kennis heb, om mijn creatieve ideeën concreet te vertalen in objecten, zoals ik die graag zie.

 

De materialen die ik gebruik zijn brons, zilver en bot, met name schedels. Door deze elementen samen te voegen, creëer ik een object of sieraad die zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Ik voeg toe, laat weg, of combineer. Zo ontstaat er een fascinerend nieuw ontwerp met details die de nadruk leggen op de typische kenmerken van het betreffende dier.

 

Zo plaats ik bijvoorbeeld echte hoektanden van een kat terug in een zilveren katteschedel, of zet een zilveren vossetand terug in een echte onderkaak van een vos.Alle siliconen mallen en was-modellen die nodig zijn voor het gietproces maak ik zelf. Ik ciseleer en polijst zelf mijn bronzen en zilveren objecten."


 

Contact

DE KUNSTVERDIEPING

G A L E R I E   &   A T E L I E R S 

MOLENWEG 3 | 4191AP | GELDERMALSEN | +31622987411 (Merel ) +31637356142 (Marion)

GRATIS PARKEREN OP EIGEN TERREIN